Resepi Tat Nenas Tanpa Telur


Bahan-bahan

(**)250 g mentega - lembut
(**)1 sb susu manis
(**)500 g tepung gandum - ayak (guna secukupnya)
(**)1 sk esen vanilla (opt)


Resepi Agar-Agar Kastard Jelly

Cara-cara

(**)Mentega, susu manis dan vanilla (opt) di kacau hingga rata. Masukkan tepung sedikit2 (akak guna cukup 440 g = 4 cawan rata) dan uli hingga menjadi doh yang lembut.

(**)Ambil sedikit adunan, bulat2kan dan sepit untuk membentuk bunga di tepi kuih atau terap saja dengan penerap tat.

(**)Isi dengan secukup inti nenas di dalamnya.

(**)Bakar pada suhu 170C selama 15-20 min atau hingga tat nenas masak kekuningan.
Share on Google Plus

About Unknown

Kalau Nak Share SILA Komen “MOHON SHARE” Mintak Kerjasama Anda tQ (Supaya fanpage lebih aktif di News Feed Anda)
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Post a Comment