Resepi Puding Roti Epal
Bahan-Bahan:
(**)6 keping roti sandwich
(**)4 sudu teh marjerin
(**)4 sudu makan coklat cip
(**)4 biji buah epal hijau – dipotong dadu
(**)1 sudu teh serbuk kulit kayu manis
(**)2 cawan susu segar
(**)2 biji telur gred A
(**)2 susu teh gula
Cara Membuat:
(**)1. Panaskan ketuhar anda pada suhu 180°C.
(**)2. Masukkan roti yg telah dicarik tadi ke dalam mangkuk sederhana bersama marjerin dan gaulkan sebati.
(**)3. Sapukan sedikit marjerin pada lapisan bawahnya dan susunkan sebahagian roti tadi dalam loyang sebagai lapisan pertama.
(**)4. Kemudian, untuk lapisan kedua, susunkan pula buah epal dan taburkan kismis hitam diatasnya.
(**)5. Setelah itu, susun sebahagian lagi roti tadi diatas permukaan buah epal tadi sebagai lapisan ketiga.
(**)6. Dalam mangkuk berlainan, campurkan susu segar, gula dan telur dan kacau hingga kembang dan sebati.
(**)7. Tuangkan ke atas lapisan roti tadi. Taburkan coklat chip. Bakar dalam ketuhar selama 30-40 minit. Hidangkan.
0 comments:
Post a Comment