RESEPI PULUT BERKRIM BERSAMA MANGGA


Bahan-bahan:

(**)1/2 cawan kelapa parut
(**)1 1/2 cawan beras pulut
(**)1 /2 cawan gula kastor
(**)4 cawan air
(**)2 mangga, dikupas, dibuang biji dan dihiris
(**)1 paket 200ml Santan Kelapa Ayam Brand™

AYAM GORENG BERSAMA KENTANG

Membakar

(**)Sapukan kelapa parut dengan rata atas dulang pembakar dan letakkan kedalam ketuhar yang dipanaskan ke 190ÂșC selama 10 minit sehingga keperangan.

Mendidih

(**)Campurkan nasi, gula dan air dalam periuk dan didihkan. Didih selama 15-20 minit, sehingga air diserap oleh nasi. Keluarkan dulang dari ketuhar dan letakkan kelapa parut disebelah. masukkan santan kelapa. Untuk mengekalkan aroma, perlu ingat supaya hanya masukkan santan dipenghujung resipi.

Cara Hidangan

(**)Hidangkan nasi bersama mangga hirisan dan taburkan parutan kelapa yang telah dibakar diatasnya.
Share on Google Plus

About Unknown

Kalau Nak Share SILA Komen “MOHON SHARE” Mintak Kerjasama Anda tQ (Supaya fanpage lebih aktif di News Feed Anda)
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Post a Comment