RESEPI BISKUT FLORENTINE / KRUNCHY KARAMEL ALMOND


Bahan-Bahan

(**)200 g tepung Florenta
(**)200 g badam keping
(**)100 g kuaci hitam
(**)20 g bijan hitam

*Anda boleh juga guna biji bunga matahari mengikut citarasa

RESEPI PULUT BERKRIM BERSAMA MANGGA

Cara-Cara Penyediaan

(**)Badam dan kuaci di bakar sebentar dalam oven pada suhu 160°C selama 5 minit.
(**)Satukan semua bahan seperti yang tertera di atas ke dalam bekas. Gaul rata, hingga semuanya bersalut sempurna.
(**)Sediakan loyang 14×14 inc, alaskan loyang dengan kertas kek sahaja.
(**)Panaskan oven pada suhu 160°C.
(**)Tuangkan adunan tadi dalam loyang dan ratakan nipis.
(**)Bakar dalam oven selama 10 minit.
(**)Sejurus keluar dari oven terus potong kepada kepingan.
(**)Simpan dalam bekas kedap udara.
Share on Google Plus

About Unknown

Kalau Nak Share SILA Komen “MOHON SHARE” Mintak Kerjasama Anda tQ (Supaya fanpage lebih aktif di News Feed Anda)
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Post a Comment