RESEPI BEEF BULGOGI & KIMCHI WRAP


Cara penyediaan Bulgogi

(**)1kg hirisan nipis daging lembu bahagian atas
(**)1 biji bawang kecil dicincang kasar
(**)1 biji pear Nashi, dikupas dan dibuang biji
(**)6 ulas bawang putih, dikupas
(**)½ cawan kicap
(**)2 sudu besar gula kastor
(**)2 sudu besar madu
(**)1 sudu besar minyak bijan, 2 sudu besar minyak bijan untuk menggoreng
(**)¼ cawan air sejuk
(**)1 sudu besar bijan bakar

RESEPI PENCUCI MULUT BUBUR CHA CHA

Cara penyediaan Wrap

(**)6 Korean sesame leaves (perilla)
(**)3 cawan salad dicincang
(**)3 cawan kimchi, dihiris
(**)1 cawan mayonis Jepun
(**)2 cili hijau dihiris nipis
(**)6 Mission garlic wraps

(**)1. Untuk bulgogi, kisarkan bawang, pear Nashi, bawang putih, kicap, gula, madu dan 1 sudu besar minyak bijan, jadikan ianya pes. Pes tadi diletak pada daging lembu dan dibiarkan semalaman.

(**)2. Panaskan minyak bijan dalam kuali goreng yang besar dan goreng bulgogi dalam kelompok sehingga sebati dan empuk. Tabur sedikit bijan.

(**)3. Untuk menghidang, letakkan daun bijan pada setiap bungkus dan atas diletakkan salad, kimchi, mayonis dan cili. Balut dan hidangkan.
Share on Google Plus

About Unknown

Kalau Nak Share SILA Komen “MOHON SHARE” Mintak Kerjasama Anda tQ (Supaya fanpage lebih aktif di News Feed Anda)
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Post a Comment