Bahan A:
(**)300 gm daging - hiris nipis
(**)¼ sudu kecil garam
(**)½ sudu kecil gula
(**)1 sudu besar minyak masak
(**)¼ serbuk lada hitam
(**)2 biji bawang Holland - potong dadu
Bahan B:
(**)1 kuntum bunga kantan - potong halus
(**)2 biji mangga muda ]
(**)1 biji betik muda ] hiris halus
(**)1 biji cili merah / cili hijau
(**)2 biji limau nipis - ambil jus
(**)2 biji cili padi - dicincang
(**)½ cawan kacang tanah - ditumbuk
(**)1 sudu kecil gula
(**)5 helai daun salad
Cara membuat:
(**)Panaskan minyak dan tumis bahan A selama lima minit lalu asingkan.
(**)Masukkan bahan-bahan B ke dalam mangkuk dan masukkan bahan A. Gaul sampai rata.
(**)Hidang bersama salad daging di atas daun salad.
(**)Panaskan minyak dan tumis bahan A selama lima minit lalu asingkan.
(**)Masukkan bahan-bahan B ke dalam mangkuk dan masukkan bahan A. Gaul sampai rata.
(**)Hidang bersama salad daging di atas daun salad.
0 comments:
Post a Comment