Resepi Kuih Siput


Bahan-Bahan:

(**)1kg tepung gandum
(**)300gm tepung ubi
(**)2 biji telur
(**)1 sudu makan cili boh
(**)5 sudu makan serbuk kari
(**)1 senduk margerin (dicairkan dlm periuk)
(**)Daun kari (dihiris halus, lagi banyak lagi sedap)
(**)Garam secukup rasa

Untuk Resepi Bubur Jagung Sagu Klik Di Sini

Cara Membuat:

(**)1. Campurkan kesemua bahan kecuali margerin dan gaulkan hingga sebati.

(**)2. Kemudian masukan margerin tadi dan uli hingga ianya menjadi doh yang lembut.

(**)3. Cubit doh sedikit dan gelekan pada acuan kuih siput hingga terbentuk seperti siput.

(**)4. Panaskan minyak dan goreng hingga kuning. Simpan dalam bekas kedap udara.
Share on Google Plus

About Unknown

Kalau Nak Share SILA Komen “MOHON SHARE” Mintak Kerjasama Anda tQ (Supaya fanpage lebih aktif di News Feed Anda)
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Post a Comment